Екипът на Actualno.com избра за вас най-важното в новините от деня. ДИПЛОМАТИЧЕСКИ

...
Екипът на Actualno.com избра за вас най-важното в новините от деня. ДИПЛОМАТИЧЕСКИ
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 2 ноември

Екипът на Actualno.com  избра за вас най-важното в новините от деня.
ДИПЛОМАТИЧЕСКИ СКАНДАЛ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ФРАНЦИЯ. ВРЪЧВАМЕ ПРОТЕСТНА НОТА
Протестна нова ще бъде връчена на френския дипломат в България Флоранс Робин. Тя бе извикана в понеделник в Министерство на външните работи, с цел да даде пояснения за думите на президента на Франция Еманюел Макрон в негово изявление пред крайнодясното списание “Вальор актюел ”, в което споделя: “предпочитам легалните мигранти от Гвинея и Кот д`Ивоар пред незаконните украински или български банди, които се възползват ”. Макрон акцентира още, че ще хвърли цялата си сила против основаването на паралелни общества и против незаконната миграция.
ЗАХАРИЕВА: НЕ МОЖЕ ДА ПРАВЯТ ЗАКЛЮЧЕНИЯ ЗА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД
" Изразяваме неразбиране във връзка изявлението на френския президент Еманюел Макрон, че избира мигранти от разнообразни страни, съпоставено с „ противозаконни каналджии ”, както е и точният превод, от Украйна и България. Това сподели външният министър на страната ни Екатерина Захариева в изказване във връзка изявлението на френския президент Еманюел Макрон.
ОБВИНИХА ТРИМА МЪЖЕ В ТЪРГОВИЯ С ГЛАСОВЕ
Обвинение за търговия с гласове повдигна на трима поданици на села от община Горна Оряховица Районната прокуратура в града. Ситуацията се случва единствено ден преди осъществяване на втори тур от локални избори 2019 година в няколко обитаеми места на страната. Обвиняемите са задържани и арестувани за 72 часа. В понеделника след балотажа - на 04.11.19 година - прокуратурата ще взема решение дали да изиска непрекъснатото им задържане.
ЖЕЛЯЗКОВ: БЪЛГАРСКИ ПОЩИ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА РАБОТИ БЕЗ ПЕЧАЛБА
Вестникът би трябвало да идва за време до седем часа, след отпечатването му до общо 3 500 дестинации по 18 национални и 110 районни маршрута. Това разяснява министърът на превоза на България Росен Желязков. Повод за изявлението му е проектите на страната Българкси пощи да поеме разпространяването на печатните издания у нас. " Ще създадем остойностяването и тогава ще предложим на издателите своята оферта да бъдем снабдители ", изясни Желязков. По думите му, пазарът е динамичен и делът на печатните издания ще понижава.

ИСТОРИЯ Пожарна охрана УКРАИНСКИ - ДВАТА ТРАКТОРА (ВИДЕО)
Преди години, в украинската селскостопанска провинция трактор на фермер изчезва измежду нощ. Няколко дни по-късно, от друга плантация също изчезва трактор.
РУСИЯ ПОДДЪРЖА ФИНАНСОВАТА СТАБИЛНОСТ НА ВЕНЕЦУЕЛА
Русия е изпратила стотици милиони долари в брой на Венецуела, осигурявайки избавително финансиране на южноамериканската страна, защото американските наказания лимитират достъпа ѝ до международната финансова система. Общо 315 млн. $ в долари и евро са изпратени посредством шест обособени колета от Москва до Каракас от май 2018 година до април 2019 година, съгласно данни на компанията ImportGenius, която събира съветски митнически документи, получавани посредством частни източници. Парите идват от държавни банки и отиват в банката за развиване на Венецуела, демонстрират документите, представени от Bloomberg.
ПРОФСЪЮЗИТЕ НА VW БЛОКИРАТ ПРОЕКТА ЗА ЗАВОД В ТУРЦИЯ
Профсъюзите на работещите във Volkswagen Group ще блокират проекта на немския производител за създаване на цех за 1,3 милиарда евро в Турция, до момента в който насилието, провокирано от военната атака на страната в Северна Сирия, не спре.

Организация на обединените нации: 45 МЛН. ДУШИ В АФРИКА ЗА ЗАСТРАШЕНИ ОТ НЕДОСТИГ НА ХРАНА ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ШЕСТ  МЕСЕЦА
Рекордните 45 000 000 души в Южна Африка са изправени пред тежък дефицит на храна през идващите шест месеца. 1/4 от тях сега търпят провокираната от хранителна неустановеност поради спешна суша, оповестиха три организации към Организацията на обединените народи. Изменението на климата провокира безпорядък в обеднелите страни, които се борят за справяне с рискови естествени бедствия като циклона „ Айдай “, опустошил Мозамбик по-рано тази година.
СЕЗОНЪТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРИКЛЮЧИ СЛЕД ЗРЕЛИЩЕН ДВУБОЙ СРЕЩУ ДЖОКОВИЧ
Григор Димитров изигира впечатляващ дуел против международния №1 Новак Джокович, само че точността му изневери в основни моменти от мача и българинът затрудни, само че не съумя да завоюва против сърбина, губейки страхотния двубой от полуфиналите на Мастърса в Париж след 6:7, 4:6.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР